Een goedklinkend zomers recept mocht niet onuitgeprobeerd blijven. Dus gingen we watertandend aan de slag. Het resultaat was super lekker! Zeker de moeite voor jullie om het eens na te maken. Niet moeilijk, wel zalig smakend! Enjoy and have a happy sommer!
Recept voor 12 stuks:
3 limoenen, 260 zelfreizend bakmeel, 50 gr cornflakes, 50 gr witte chocolade geraspt, 1 ei, 50 ml rietsuikerlikeur, 150 gr bruine suiker, 1 pakje vanillesuiker, 10 ml zonnebloemolie, 300 gr natuurjoghurt, 150 gr bloemsuiker en groene kleurstof voor levensmiddelen.
Oven voorverwarmen op 180°. Limoenen wassen en de schil raspen (zeste), daarna uitpersen. In een grote kom het bakmeel, cornflakes en chocolade mengen samen met de zeste van je limoenen. In een andere kom het ei met het sap (niet alles, hou 2 el sap opzij voor straks), likeur en vanillesuiker mengen. Daarbij suiker, olie en joghurt roeren. Bloemmengeling eronder scheppen tot alles vochtig is.
Vormpjes vullen en 20 min. bakken.
Bloemsuiker met de rest van je limoensap mengen, samen met groene kleurstof. Dit doe je op de afgekoelde cupcakes. Nog wat cornflakes ter versiering en klaar zijn ze! Smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten